Beiskolázás

Képeslapok

2010.12.07. 19:00 norberto28

Az önkormányzat idén is kiírta Karácsonyi képeslapkészítő pályázatát. A tét nagy volt, a legjobb munka ugyanis a város “képeslap-arca” lesz.

Közel 100 alkotás érkezett be a város iskoláiból az önkormányzat által kiírt Karácsonyi képeslapkészítő pályázatra. A gyerekek munkáit Gnädig Katalin képzőművész, a képtár kulturális szervezője és Kohut Béla festő bírálta el.

A feladatuk nem volt könnyű, hiszen a gyerekek igen sokféle technikában, változatos megközelítéssel láttak hozzá a munkához. Volt, aki egy kis humort is belevitt alkotásába, volt, aki az absztraktabb megoldás felé közeledett, egyesek festettek, mások rajzoltak vagy montázst készítettek.

Az első három helyezett díjazása előtt Kohut Béla mondta el véleményét a munkákról, kiemelve természetesen a három dobogós alkotást.
- Felvetődött, hogy talán erről a három képeslapról hiányzik az ember. Én látom bennük az embert. Pálinkás Vivien munkájánál ott van az ablakok mögött: a belső, sárga fény kisugárzik az ablakon át. Szépe Enikő képe egy teljesen más perspektívába visz el minket. Ő a belső otthon melegét kiviszi a házon kívülre, ahonnan azért visszakacsint ránk az élet egy hóemberben. Lászik Jázminnál szintén rejtve, de megjelenik az ajándékok által az ember.

Az eredmény kihirdetése Kovács Árpád kulturális tanácsnok feladata volt, aki a legjobbak megjutalmazása előtt a szeretet ünnepéről beszélt.
- A karácsony a melegségről, a családi szeretetről szól. Itt a városban mi is egy nagy család tagjai vagyunk, még ha néha el is feledkezünk erről.  Azonban egy ilyen kezdeményezés talán megerősít minket ebben a hitben. A városvezetés már nem először gondolta úgy, hogy egy ilyen képeslapkészítő verseny is nagyszerű kifejezése lehet az orosházi emberek összetartozásának.

A győztes pályamunka, Pálinkás Vivien alkotása Orosháza idei karácsonyi “képeslap-arca” lesz. A város intézményei a győztes munkából készült képeslappal kívánnak majd boldog ünnepeket. Az idei évben már nem postai úton, hanem e-mailben küldik el jókívánságaikat Vivien lapján.

A képeslapkészítő verseny helyezettjei:

I. helyezett: Pálinkás Vivien, 7.osztály, Czina Sándor Tagintézmény
II. helyezett: Szépe Enikő, 6. osztály, Czina Sándor Tagintézmény

III. helyezett: Lászik Jázmin, 3. osztály, Székács József iskola

Forrás: Oroscafe

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://czinaiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr772500765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása