Beiskolázás

Környezetvédelmi projekt

2010.11.30. 16:05 norberto28

Tagintézményünkben a TÁMOP 3.1.4 pályázat fenntartása folyik, melynek keretén belül a 2. osztály a november 8-29-ig terjedő időszakban környezetvédelmi projektet valósított meg.

A sikeres megvalósítás komoly előkészületeket és összehangolt munkát igényelt, melynek aktív részesei voltak a tanulók, kollégák és szülők egyaránt.

Igyekeztünk változatos tevékenységeket biztosítani, nem csak a tanórákon, hanem a szabadidő hasznos eltöltésére is.

A gyerekek érdeklődése elsősorban az állatvédelemre irányult, ami életkori sajátosságaikkal is magyarázható. Természetesen a feldolgozás más területekre is kiterjedt. Foglalkoztunk a levegő, a talaj, a vizek szennyezésével és ezek élőlényekre gyakorolt hatásaival. Megismerkedtünk a komposztálás jelentőségével és folyamatával. Oktatófilmet tekintettünk meg a szelektív hulladékgyűjtésről, a hulladékok újrahasznosításáról. Az itt szerzett ismeretekből vetélkedőket szerveztünk. Az évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő környezetvédelmi délutánon szépítettük iskolánk környékét.

A tanulók az előkészítés és a megvalósítás során is nagyon lelkesek voltak, örömmel, aktívan vettek részt a feladatokban.

A projekt zárásaként a gyerekek az értékelésükben egyértelmű pozitívumként fogalmazták meg, hogy nagyon sok új ismerettel gazdagodtak közvetlen és tágabb környezetükkel kapcsolatban.

A gyerekek által készített alkotásokból, gyűjtőmunkából kiállítást szerveztünk iskolánk aulájában, így biztosítva a nyilvánosságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://czinaiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr882512780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása